Παραλίες Μονεμβασιάς

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Η Ελαφόνησος είναι γνωστή για τα σμαραγδένια νερά, αμμόλοφοι, παραλίες και φωτεινός ουρανός.

Ένας τόπος στον οποίο θα θελήσετε να μείνετε για πάντα,ένα εξωτικό νησί μόλις 19 τ. χλμ., μια τεράστια παραδεισένια παραλία.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία της περιοχής και βρίσκεται νοτίως της Μονεμβασίας με καταπληκτική θέα προς την Μονεμβασία και ρηχά πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν ομαλά.

Πρόκειται για οργανωμένη αμμώδη παραλία με ψιλή άμμο

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Μια παραλία με τρικουάζ νερά, χρυσαφένια αμμουδιά, επιβλητικοί βράχοι και χρωματιστά μικρά σπιτάκια
ΠΟΡΙ

Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου με μήκος περί τα 2χλμ., μέσο πλάτος 45 μέτρα, με νοτιοανατολικό προσανατολισμό.

Έχει καταπληκτική θέα προς την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.

ΞΙΦΙΑΣ

Βρίσκεται σε απόσταση 7χλμ. από την Μονεμβασία. Είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και καλά προστατευμένη από μελτέμια και βόρειους ανέμους.

Η παραλία είναι αμμώδης, ενώ σε ορισμένα σημεία υπάρχουν βότσαλα και είναι οργανωμένη.

ΠΟΡΤΕΛΟ

Ένα μικρό, κρυμμένο άνοιγμα στη νότια πλευρά των τειχών, μέσα στη «ρίζα» της Καστροπολιτείας, οδηγεί τον επισκέπτη στο γραφικό λιμανάκι του «Πορτέλου».

Παλαιότερα, το Πορτέλο λειτουργούσε ως λιμάνι ανεφοδιασμού του κάστρου, αλλά και ως ο μόνος χώρος όπου μπορούσαν να κάνουν μπάνιο οι Μονεμβασιώτες.

Το Πορτέλο αναπλάστηκε πρόσφατα και προσφέρει τη μοναδική εμπειρία του να κολυμπά κανείς στη σκιά της Καστροπολιτείας της Μονεμβασίας.

ΜΑΓΓΑΝΟ

Η παραλία του Μάγγανου, με τα γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά και τη χρυσή άμμο βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες του Νερατζιώνα και της Πούντας-Παυλοπετρίου.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν κέδροι όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει στην σκιά τους, ενώ η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

ΠΛΥΤΡΑ
Η παραλία αυτή έχει βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία» και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε οικογένειες, αφού είναι οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες και διαθέτει ρηχά κρυστάλλινα νερά.